از وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در این خصوص و اینکه چقدر این وعده اجرایی شده است پرسیدیم.
ضرغامی در پاسخ به قدس آنلاین گفت: ما نشستهای متعددی با صنوف مختلف در حوزه گردشگری تخصصی برگزار کرده و با دستگاههای مختلف در این زمینه همکاریهای خوبی را شروع کردهایم که ادامه دارد و در جریان است.
درواقع با صنوف، دستگاهها و بخشهای مختلف طرحهای جدیدی را برای تمرکز موضوعی بر مسئله گردشگری تخصصی انجام میدهیم. از موضوعاتی مثل کار و ظرفیتسازی در مورد چین و روسیه که یک بستر بزرگ و مستعد برای فعالیت ویژه در بخش گردشگری است و در طرح جامع ما برای لغو یکطرفه روادید با ۵۰ کشور دیدهشده تا گردشگری موضوعی و تخصصی در داخل مثل گردشگری معدن، گردشگری پیشرفت، گردشگری علمی و کشاورزی و ...که بسیار هم مورد توجه قرارگرفته است.
ضرغامی در عین حال تاکید کرد: این قبیل موارد را باید با دستگاهها و سازمانها و وزارتخانههای مختلف هماهنگ کنیم و این طرحها نیازمند همکاری بین دستگاهی است تا هم تسهیل کنند، هم خدمات بدهند و یا اگر نیاز باشد مجوز صادر کنند.
به همین منظور من شخصاً با بسیاری از وزرا جلسه گذاشتهام و زمینه را برای همکاری درحوزه گردشگری تخصصی و موضوعی مرتبط با حوزه مسئولیت و مأموریت دستگاه تحت امر آنها آماده کردهام که خوشبختانه با بازخورد مثبت وزرا روبرو شده است.لذا این حوزه از بخشهایی است که بهطورجدی بر روی آن تمرکز شده است.
از وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در خصوص اقدامات این وزارتخانه برای توسعه گردشگری در حوزههای فرهنگی، ادبی، ادیان و مذاهب با تمرکز بر کشورهای همسایه و حوزه تمدنی نیز پرسیدیم. وی در این خصوص نیز اظهار داشت: گردشگری ادیان و گردشگری مقاومت دو مورد از سرفصلها و موضوعات مورد توجه جدی ما است که با نگاه به کشورهای همسایه و حوزه تمدنی آنگونه که شما مطرح کردید، طراحیشدهاند.
من پیشتر هم اعلام کردهام کشورهای همسایه که از وضعیت اقتصادی خوبی برخوردار هستند در دستهبندی پنجگانه ما بر مبنای مزیتها و ظرفیتها درزمینهٔ جذب گردشگر برای لغو روادید قرار دارند و درزمینهٔ گردشگری تخصصی و موضوعی بر روی این کشورها تمرکز داریم.
به دلیل اهمیت موضوع و اهتمام ویژهای که برای این دو مقوله یعنی گردشگری ادیان و مقاومت و برنامههای مرتبط با آن داریم، من شخصاً به شهرها، مناطق و مکانهایی که میتواند حوزه اصلی برای گردشگری مقاومت باشد سفرکرده و از نزدیک با همکارانم وضعیت و امکانات ظرفیت آنها را بررسی و امکانسنجی کرده و در برنامه جامع خودمان تعریف کردهام.
امروز میتوانیم بگوییم در حوزه همکاری با بعضی از نهادها که خوشبختانه خیلی هم علاقهمند به مشارکت و همراهی در مبحث گردشگری موضوعی با رویکرد فرهنگی و اسلامی هستند، بهویژه در حوزه گردشگری دین و مذهب، گردشگری حلال و گردشگری مقاومت ما برنامهریزیهای خوبی کردهایم و به تفاهمهای مؤثری رسیدهایم که در حال اجرایی شدن هستند.
نظر شما